Häxmamman i Jämtland med sitt vimsiga & stickiga liv

Direktlänk till inlägg 6 maj 2010

VAD ÄR SANN LIVSGLÄDJE

Av Häxmamman med - 6 maj 2010 11:54

 

Det är något jag har undrat över de sista åren, framförallt när dr på traumaenheten påstod till mig att man kan inte leva utan livsglädje.

Åter igen är jag en annorlunda människa, återigen sticker jag ut som en människa som inte fungerar som andra, eller??

 

Jag trodde att jag visste vad livsglädje var för något, men de sista åren så kan jag bara finna falsk glädje.

 

Mina tankar går tillbaka ända sedan mina barnsben, där man en morgon sitter vid köksbordet och äter sin frukost, man är ledsen över det övergrepp som hänt på natten, på det sitter jag där på morgonen mitt emot de människor som har gjort en illa och förstår inte hur deras vanliga sätt bara fortsätter fast min skäl och hjärna går på högvarv av rädsla, oförståelse, ledsamhet över det som hänt.

 

Jag vill egentligen inte mer än bara skrika, gråta men inget kommer över mina läppar mer än ett leende, för ler man inte så kommer frågan vad är det med dig.

-Inget, svarar man.

Ler och fortsätter att svälja gråten.

 

 

När man fortsätter sitt liv i över 30 år att leva med dessa människor, fortsätter att tränga undan allt som man inte förstår eller egentligen förstår.

Det var så jävla fel, jag visste att det var så jävla fel, skammen över att veta att jag visste att det var fel det de gjorde ger en gnagande känsla.

 

Det spelar ingen roll hur många säger att jag kunde inte ha gjort nått, det var inte mitt fel, skammen kommer man aldrig ifrån, äcklande känsla som ger en kräkningar.

 

Vad jag menar med sann livsglädje menar jag inte på det jag har, klart jag känner glädje för min familj, de är äkta glädje.

 

Men att tro på en sann glädje handlar om att det ska inte finnas falskhet, låtsashet eller en baktanke.

Man kan inte bli köpt för att man ska kunna försonas, saker kan inte ersätta tron på mänskligheten.

En dag med glädje kunde sluta med ett övergrepp, slag eller ilska som riktades mot det barn man var.

Då kan jag bara med klarhet se det som falsk livsglädje, säger som Ola Magnell i en av sina sånger, det är bara att gå på som förut och inte se sig om.

Det är det man har fortsatt med i alla år, det känns inte som om jag har någon glädje vart jag än går eller finns.

 

 

Jag vet att det är jag som väljer hur jag vill leva resten av mitt liv, men hur gör man, vart börjar man.

Lätt för många att tro att de vet hur man gör, men de har inte min skäl och min skadade hjärna av allt som hänt.

 

 

Min hjärna är traumaskadad...

 

  


 
ANNONS
 
Nadja

Nadja

7 maj 2010 11:00

Väldigt stark & öppen blogg! Beundrar ditt sätt att berätta och på ett sätt känns det nästan som om man själv varit med. Jag har också haft ett väldigt svårt liv med mordbränder, våldtäkt och behandlingshem, men jag säger bara; Kämpa på och låt ingen trycka ner dig. Lycka till!

http://nadjabrodin.bloggplatsen.se

 
Angelica

Angelica

7 maj 2010 12:12

Skickar en KRAM till dig! Vet själv att livet inte alltid är en dans på rosor.

http://angelicashundar.bloggplatsen.se

 
Faktamannen

Faktamannen

7 maj 2010 13:23

Hallå. Vilken intressant människa du verkar vara för att vara bloggare!? Mycket unikt! Hittade din blogg nyss och har enbart hunnit läsa lite men det ser riktigt lovande ut så jag tänker läsa mer senare. Har själv begåvats med PTSD (akut) för några år sedan, men har inget större minne av den perioden, så därför är det inte så intressant att berätta om detta... Du verkar dock ha mycket intressant att berätta!

Tänkte svara på det aktuella inlägget också. Jag har faktiskt börjat se annorlunda på glädje och lycka på senare tid. Pg a detta är jag lycklig. Jag slutade jaga lyckan och glädjen genom att acceptera att läget är som det är just nu och det finns inte så mycket mer jag kan göra åt saken än det jag redan gjort. Jag accepterade det faktum att jag kanske aldrig mer skulle få känna den glädje eller lycka, som jag fram till dess trodde dessa känslor var. Jag accepterade att tänka på ett sätt som kanske verkar tråkigt för många men är det enda tänkbara för mig. Det är att jag försöker att inte planera min framtid, jag försöker att inte ångra något jag gjort och jag väljer att, till vilket pris som helst, göra saker jag mår bra av.

Tyvärr är detta väldigt svårt för många men jag har haft turen att lyckas leva nästan exakt som jag vill och ser mig faktiskt idag som lycklig! Jag ser i ditt inlägg att människor kommer med pekpinnar och råd om hur du ska leva ditt liv, men det är INTE min mening med kommentaren. Jag vet att känslor är subjektiva och att detta tankesätt kan vara otänkbart för många och det accepterar jag självklart! Vissa människor måste leva ett inramat och välplanerat liv för att känna sig lugna, men det passar inte mig. Jag tror dock att alla har möjligheten att finna lyckan igen, men att det krävs en omvärdering av saker man tagit som självklara tidigare, vilket inte är lätt. Hur denna omvärdering skulle se ut hos just dig har jag inget svar på, då det är exakt som du säger, att ingen vet hur just du känner. Jag ville bara berätta hur jag känt förr och hur jag känner idag, samt hur jag gjorde för att komma dit jag är nu.

Hoppas du får en bra dag för det verkar jag få. Har hittat en intressant blogg för tredje gången i mitt liv! Tack!

http://faktamannen.bloggplatsen.se

 
jossan

jossan

7 maj 2010 14:17

Din presentation är en av dom bästa som finns på bloggplatsen.se!
/Jossan

http://josessan.bloggplatsen.se

 
cicci

cicci

7 maj 2010 14:31

men fy faaaaaaaaaan..... vilken smärta du måste bara på o leva med =( kram , p,s) kan du slicka över din bloggadress kram

http://www.qdela.bloggplatsen.se

 
Anna

Anna

7 maj 2010 15:16

Jag tror nog inte att det finns någon norm eller patentlösning för livsglädje. Livsglädje är något ganska så personligt, vad livsglädje innebär och är, det varierar nog från person till person. Du måste själv komma fram till vad livsglädje är för dig.
Rätta mig om jag har fel, men jag skulle tro att allra första delen av livsglädje för dig, är dina barn...
Livsglädje är viljan att leva, livsglädje är allt som gör livet värt att leva, men det är du som bestämmer vad det innebär för dig.
Jag kan räkna upp hur mycket som helst i din tillvaro som är / ger livsglädje, men det kan vi ta när vi träffas.
Som du säger, det är du som väljer hur du ska leva resten av ditt liv...och mitt råd till dig är: Fyll det med sånt som gör dig gott...
Många Kramar!!

http://chai.bloggplatsen.se

 
marras

marras

8 maj 2010 10:20

DIN blogg berör många hjärtan där ute! Även mitt.. många är nog tacksamma att kunna relatera till dina händelser i bloggen! Det är så tungt att läsa.. sanningen om vad som faktiskt händer JUST NU.. på fleeera ställen omkring oss, där vi minst anar det =(

En liten följdfråga. underbar musik du spelar! Hur får man en sådan spelare på sin blogg?
Styrkekramar till dej!

http://www.marras.bloggplatsen.se

 
Katie

Katie

8 maj 2010 13:21

Jag finner inga ord över hur tragiskt det är som du gått igenom! :'-(
Jag vet hur det är att leva med en livsglädje som tystnat efter att levt med anorexi i flera år. Jag har tagit mig igenom år på sjukhus, Legat inlagd under LPT och blivit tvångsmatad via sond för att överhuvudtaget få en chans till att överleva. Jag har tagit mig ur svält, självskadebeteende osv.
Min livsglädje hade tystnat och jag var självmordsbenägen. Någonstans kan man nog leva utan livsglädje men jag tror inte att det kan pågå för evigt.

Hoppas du mår så bra du kan må idag!
Kramar, Katie

http://tillbakatilllivet.bloggagratis.se

 
torin

torin

9 maj 2010 14:57

Fyfan vilken bra blogg! Du verkar vara en sånn kämpe och en skitstark kvinna.

http://htpp://omfg.bloggplatsen.se

 
Trollmamman Lowa

Trollmamman Lowa

9 maj 2010 14:57

Bra skrivet och fint att du tar dig mod att berätta om ditt livsöde. Detta hjälper självklart även andra i liknande situationer. Låt din dag bli ljuvlig. :)

http://www.trollmammanlowa.bloggplatsen.se

 
En smart tjej

En smart tjej

9 maj 2010 15:44

Men asså, jag har en fråga till dig! Hade inte du det bra när du var ett barn??

http://www.flexibility.bloggplatsen.se

 
Agnetha

Agnetha

17 maj 2010 02:32

Starkt skrivet !
Alla bär vi på olika ok, jag har mina sjukdomar.
Hoppas du får ha det gott och slippa kämpa med motstridiga känslor om allt.

Kramar

http://blogg.aftonbladet.se/27181

 
Screwdriver

Screwdriver

20 maj 2010 23:49

En av de bästa bloggarna jag någonsin läst, håll uppe bloggandet! Riktigt trevlig läsning

http://drinkrecepten.se/screwdriver

 
Kicki

Kicki

16 augusti 2010 16:10

Jag vill bara gråta när jag tänker på allt elände du varit med om. Var stark tillsammans med din man och dina fina barn. Skickar massor med kramar till dej.
Du har en otroligt fin blogg.

http://www.finest.se/kicki11

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Häxmamman med - 3 november 2015 18:35

          Har inte vart här på länge och skrivit något, det beror på många saker som hänt/händer runtomkring mig. Jag vill gärna påvisa att det är både positiva och negativa saker omkring mig.   Jag har fortfarande problem med min p...

Av Häxmamman med - 31 oktober 2011 12:59

              Många drömmar är så verkliga så man vet inte om de är sann eller inte, men ändå är drömmar uppbyggd på något du är rädd för eller har under ditt liv upplevt så de är då halvverkliga...   Vissa dagar kan jag uppleva dr...

Av Häxmamman med - 19 oktober 2011 13:10


    Jag blir så frultansvärd upprörd över denna pedofilhärvans slutresultat...     Kvinnorna döms till barnpornografibrott av normalgraden.   Vad är en normalgrad till barnpronografi, finns det något normalt, de som nu anser att det ...

Av Häxmamman med - 11 juli 2011 10:02


    Jag känner att jag måste bara skriva å tala om att jag finns här, jag är kvar men bloggandet har blivit något som jag har lagt på sidan genom att jag orkar inte med bokstäver å siffror...   Konstigt hur det kan bli så men det är nog gan...

Av Häxmamman med - 24 april 2011 12:30


  Jag har nu legat på akutpsyk sedan början på April, jag accepterade en behandling som jag gjort tidigare ECT är en psykiatrisk behandlingsmetod där epileptisk aktivitet i hjärnan framkallas genom elektrisk stimulering. ECT används framför allt...

Presentation

Här läser ni om en 6-barns Häxmamma där livet verkligen gått upp & ner med trassel av garn & stickningar.

Följ bloggen

Följ Häxmamman i Jämtland med sitt vimsiga & stickiga liv med Blogkeen
Följ Häxmamman i Jämtland med sitt vimsiga & stickiga liv med Bloglovin'

Startblogg

Startblogg.se
Visitkort till bloggen

Fråga mig

20 besvarade frågor

Omröstning

Tycker ni om musik på blogg, hemsidor?
 Ja
 Nej
 Kanske

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

RSS

Musik

Bloglovin1

Gratis godis


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se